Prof.Dr.Engin
K E L K İ T L İ
Diğer Röportajlar :
Uzm. Dr. Engin KELKİTLİ
19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hematoloji Bilim Dalı
1.Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
1975 Erzurum doğumluyum. 1998 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. 2003 yılında yine aynı üniversitede İç Hastalıkları ihtisasımı tamamladım. 2004-2009 yılları arasında Sinop Durağan Devlet Hastanesinde baştabip ve dahiliye uzmanı olarak görev yaptıktan sonra 2009 yılında hematoloji yan dal ihtisasıma 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladım. 2012 Ekim ayında yan dal ihtisasımı tamamlayarak hematoloji uzmanı oldum. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine atandım. Halen atama tebligatını beklemekteyim.
2.Klinik/hastanenizi genel olarak tanıtabilir misiniz?
19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı 2004’te Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamızın başkanlığında faaliyet göstermeye başlamıştır.
40 yataklı kliniğimizde yatak doluluk oranımız %100 oranı ile hizmet vermektedir.
Üç adet Hematoloji Polikliniği ile günde 60-80 hastaya poliklinik hizmeti verilmektedir. Kemik iliği aspirasyon ve müdahale polikliniğinde günlük en az 5 hastaya kemik iliği aspirasyon ve biyopsisi yapılmaktadır. Akademik kadro olarak 2 profesör, 1 doçent ve 2 yan dal asistanı ile hizmet vermekteyiz.
Bilim dalımızda haftalık düzenli olarak Perşembe saat 10:00 – 12:00 arasında seminer, olgu sunumları yapılmakta ve Patoloji Bilim Dalı ile her hafta Hematopatoloji Konseyi yapılmaktadır.
www.hematoloji55.com ve www.enginkelkitli.com www.samsunhematoloji.com web siteleri ile çalışma ve eğitim programları, sunumlar, eğitim dokümanları internet ortamında paylaşılmaktadır.
Kemik iliği nakil ünitemiz kurulma aşamasında olup 2013 yılında hizmete açılması planlanmaktadır.
3.Kliniğinizi genel olarak Türkiye ölçeğinde nasıl değerlendiriyorsunuz?
2013 yılında kemik iliği nakline başlandığında verdiğimiz hizmetler ile birçok konuda referans gösterilen modern bir hematoloji merkezi olacağınıza inanıyorum. Halen Türkiye çapında baktığımız hasta sayısı açısından sayılı merkezlerden biriyiz. Özellikle Amasya, Çorum, Tokat, Sinop, Giresun ve Ordu’dan gelen hastalarımız göz önüne alındığında, oldukça fazla bir popülasyona hizmet ettiğimiz aşikardır.
4.Türkiye’de hematolojinin geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benim ve benden önce yetişen ve benden sonra yetişecek olan hematologların çok çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hematolojiyi bir define sandığına benzetecek olursak, bu sandığın anahtarını ellerinde taşıyan hocalarımızın gayretlerini görünce gelecekten ümitliyim. Ve inanıyorum ki diğer bilim dalları arasında bir yıldız gibi parlayan ve daha da parlayacak olan ülkemiz hematolojisinin dünya çapında da parlayacağına eminim.
5.Genç bir hematolog olarak ileriye yönelik hedefleriniz nelerdir?
Tüm dünyada Hematoloji alanında yaşanan güncel ve hızlı gelişmeleri takip ederek, bunları uygulayabilmek. Bulunduğumuz veya bulunacağımız merkezlerde yeryüzünde bütün hastalıkların mutlaka bir tedavisi vardır inancı ile tüm hastalarımıza ve bilime katkıda bulunabilmektir.
6.Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Boş zamanım maalesef olmuyor. Ama eğer birazcık zamanım olursa şiir yazmayı ve okumayı çok seviyorum.